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QUESTION

May the letterhead of a New York Taw firm list as an associate
a lawyer admitted to practice solely in a foreign jurisdiction with
an appropriate indication on the letterhead that he is admitted
solely in the foreign Jjurisdiction?

OPINION

The permitted activities in New York State of a lawyer admitted
to the Bar of a foreign country has recentiy been clarified by
Section 53 of the Judiciary Law (as amended by L. 1974, Ch. 231)
and by Part 521 of the Rules of the Court of Appeals for the Licens-
ing of lLegal Consultants adopted pursuant to said Law. While this
Committee does not pass on questions as to what constitutes the
practice of law (EC 3-5), the existence of the new rules with
respect to the activities of lawyers admitted in a foreign jurisdiction
provides a relevant background in connection with the question
presented.

It is not improper to list among the associates of a New York
Taw firm on its letterhead a member of the Bar of a foreign country
with an appropriate disclosure of his status, such as "Admitted
to practice in Germany only" or "Member of the Bar of Germany only."
This accords with the position taken in N.Y. County 589 (1971) which
related to a patent and trademark firm but no distinction was drawn
in that opinion between such a firm and a firm engaged in general
practice. ABA 263 (1944) and N.Y. City 756 {(1950) which are to the
contrary do not seem to us to accord with present multistate and multi-
national practice. See, N.Y.State 175 (1970); ABA 316 (1967);EC 3-9;
DR 2-102(D); cf.N.Y. City 884 (1974) which states the view of that
Association that if_ the firm has offices only in New York, such 1isting
of an associate would be improper.

Nothing in this opinion is to be taken to imply to what extent,
if any, such associate may practice law in New York, which we
consider a question of law upon which we do not pass. See DR 3-101(B).
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