Draft Agenda
Youth Law Day/Law School/Monday, April 21, 2008
All events in the main building

8:30 - 9:30 - registration (60 minutes) East Wing Foyer Bar and Law School staff
Arrival of students from:
A High School (17)
B High School (35)
C High School (35)
D High School (8)

8:30 - 9:30 - Breakfast Buffet (1 hr) East Wing Foyer

9:30 - Welcome (5 minutes) Dean A Moot Courtroom Welcome Remarks and introductions: xxx, Chair Bar Youth Committee and Dean/President, Law School

9:35 - Video introduction and presentation; "Choose Law: A Profession for All" (10 minutes) ABA

Bar President

9:45 - Break into four groups for discussion of video (15 minutes)

10:00 - Group discussions (30 minutes) - Discussion Leaders:
1. xxx, Esq. 2. xxx, Esq. 3. xxx, Esq.

4. xxx, Esq. 5. xxx, Esq.

10:30 - Reconvene for Mock College Class (15 minutes)

10:45 - Mock College Class - (40 minutes)1. Prof. xxx and Law School student; Getting into College Question & Answer period

2. xxx, Esq.

Youth Institute (7)

11:25 - Break (10 minutes)

11:35 - Lunch (1 hr.) - Law School students at each table 12:10 - Introduction of Guest Speaker:

Remarks: Guest Speaker

Question and Answer period

12:35 - break (10 minutes)

12:45 - Mock Law Class with four breakout sessions (1 hr.) - sites TBD1. Prof. xxx 2. Prof. xxx 3. Prof. xxxx 4. Prof. xxxEvaluation forms distributed

1:45 - What Do Law Schools Want? (15 minutes)
Director of Admissions, Law School

2:00 - 2:30 - East Wing Foyer - informal mixer w/pizza sponsored by Law School's Student Associations and local Bar Associations

Evaluations turned in for giveaway items from participating law schools Dismissal